Hvordan gikk det for Norge i VM-kvalifiseringen?

Fotball-VM 2014 spilles i Brasil i Sør-Amerika. Som vanlig er det 32 deltakerland, fra hele verden. Ingen nordiske lag er kvalifisert til årets VM. Noen av landene kom på andreplass i sine grupper, men det holdt ikke til VM-sluttspill.

Selv om Europa er den verdensdelen som har med flest lag til VM-sluttspillet, er dette også den verdensdelen der det er mest konkurranse om plassene.

Kvalifiseringen til mesterskapet startet i 2012. Norge var i pulje med Island, Slovenia, Sveits, Albania og Kypros. Som vanlig var det norske laget optimistiske, og håpet å lykkes i denne kvalifiseringen, etter å ha mislyktes med å gå videre til mange store sluttspill. Men det ble snart klart at Norge heller ikke denne gangen kom til VM.

Norge startet med et tap mot Island, men vant deretter mot Slovenia. Norge spilte uavgjort borte mot Sveits, og vant på bortebane mot Kypros. De andre kampene gikk dårlig, og Norge klarte bare å vinne mot Kypros på hjemmebane. Sveits vant Norges gruppe, og Island gikk til play-off, men kom ikke videre til VM. Norge endte på fjerdeplass, med bare 12 poeng.

Både Danmark og Sverige endte på andreplass i sine grupper, men kom ikke videre til VM. Finland endte på tredjeplass i gruppe I, mens Færøyene endte sist i sin gruppe. Dermed er ingen nordiske land representert i dette VM-sluttspillet. Det betyr at alle nordiske fotballsupportere må finne noen andre lag å heie på når kampene starter i Brasil i sommer.